• Snelle digitale verslaggeving
  • Rechtstreeks keuringen plannen met uw inspecteur
  • Rechtstreeks contact met de bestuurder van AppControl
  • Administratieve eenvoud en automatisering
  • Geminimaliseerde overheadkost
  • Efficiënte keuringen
  • Lage prijs

AppControl vzw werd opgericht op 6 september 2017. Initieel lag de focus van AppControl op staalkabels.

Hoe een staalkabel zich gedraagt in een intensieve productieomgeving en hoe unieke vormen van slijtage of beschadigingen zich ontwikkelen werden onderzocht, voornamelijk bij Arcelormittal Gent.

 

Volgens ministerieel besluit van 11.06.2019 is AppControl vzw een Erkende Dienst voor Technische Controles op de werkplaats (EDTC) voor het uitvoeren van de wettelijk verplichte controles van hefwerktuigen en PBM's. Door administratieve eenvoud, volledig in-house ontwikkelde ICT-toepassingen op maat van de inspecteur en flexibele planning, kan AppControl vzw het verschil maken. Een sterk geminimaliseerde overheadkost resulteert bovendien in een zeer scherpe prijs. Vlaamse bedrijven staan gekend voor een continue zoektocht naar verhoging van de productiviteit en kostenefficiëntie. Het is dan ook de doelstelling van AppControl om zich hierbij aan te sluiten.

 

Kwaliteit en veiligheid staan binnen AppControl centraal. Door interne instructies, opleiding en procedures leren de inspecteurs niet enkel hoe een keuring kwalitatief en veilig uitgevoerd moet worden, ook het "waarom" wordt uitvoerig toegelicht. Werken op hoogte, in besloten ruimtes, gebruik van PBM's... Het is voor AppControl een dagelijks gebeuren en de AppControl-inspecteur brengt steeds deze veiligheidsprincipes over naar anderen op de werkvloer.

 

Binnen AppControl vzw heerst een familiale sfeer. De vzw wordt bestuurd als een familiebedrijf, wat de klanten toelaat rechtstreeks contact te hebben met het bestuur, alsook rechtstreeks afspraken te maken met de inspecteur.

 

    Over AppControl